Het mysterie

Dag  Inspecteur

Ik ben inspecteur Kasj en ik zal je helpen tijdens je zoektocht naar de dader van een moord.  Als we samen de dader kunnen vinden, dan  kan je de TB loggen. Hier start het avontuur...

Op 29 april werd  een zekere  Filip Mertens vermoord in zijn eigen huis. Dat liet een anonieme getuige weten. Er zouden blijkbaar meerdere getuigen zijn, maar die hebben zich nog niet gemeld.  Hieronder heb ik alvast opgesomd welke zaken we nog nodig hebben om het dossier compleet te hebben.

Naam slachtoffer:  Filip Mertens
Datum moord: 29 april
Tijdstip: Voorlopig onbekend
Moordwapen: Voorlopig onbekend
Locatie:  Voorlopig onbekend
Dader: Voorlopig  onbekend

Deze virtuele multi werd gemaakt via Google Maps.

(De TB-code  krijg je als je alle zaken hebt gevonden)3


Deel 1 - Tijdstip

We beginnen met het tijdstip. Een anonieme getuige vertelde dat hij het slachtoffer heeft aangetroffen toen hij terugkwam van zijn werk.  Hij vertelde ons wel dat een omwonende boer  de uitleg wel kon geven. Hij gaf ons een  routebeschrijving naar zijn huis.

Start aan het politiekantoor van Maarkedal ( N50° 48.693' E003° 37.542' )
Sla links af
Wanneer je aan je linkerkant een bord ziet van   BVBA Van Welden, dan sla je de dichtsbijzijnde straat in.
Rij een vrij lang stuk rechtdoor,  maar rij niet te snel, anders bots je nog tegen een mercedes! Sla daar rechts af.
Ook hier niet te snel, want je moet direct  links afslaan.
Zie je de molen in de verte al? Dan ben je juist! 
Aan het einde van de straat, kom je aan een  vierarmig kruispunt. Zie je het affiche van onze burgemeester?  Ga die straat in.
Maak de wagen maar klaar voor een  stukje offroad. Ga rechtdoor op de onverharde weg.
Als je aan het kruispunt komt, leidt Jezus je de weg.
Bij de volgende splitsing sla je rechtsaf.
Nu moet je enkel rechtdoor rijden tot je aan een kruispunt komt.  In het witte huis, daar woont de boer die de moord zag gebeuren. Hij weet exact op welk tijdstip de moord plaatsvond.

Bel even aan en vraag het de man. 

Oei! De boer is niet thuis. Misschien sturen we dan best een mail naar hem. Zijn voornaam  kun je vinden in de straat waar je vandaan kwam. De laatste 5 letters van de straat vormen de voornaam van de landbouwer. Als je uit de straat komt, waar je vandaan kwam en rechtdoor zou  rijden, dan kom je in een straat die dezelfde naam draagt als de boer. Laat uiteraard 'straat' vallen. Stuur nu een mailtje naar de boer. 

[email protected]

(Je ontvangt direct een automatische reactie.  Krijg je geen reactie? Check je spam of contacteer mij via onderstaande button).

DEEL 2 - Locatie

Nu   we het tijdstip weten, kunnen we verder met het tweede deel van  de zoektocht. De inspecteur die normaal gezien de opdracht kreeg om deze moord op  te lossen  , werd getroffen door het coronavirus en kon het onderzoek dus niet verder afmaken.  De locatie was hij vergeten te noteren. Dus zullen we er achter moeten komen. Gelukkig konden we op de smartphone van de inspecteur zien hoe hij naar de moordplaats reed.

We starten bij de inspecteur thuis. (N50° 50.612' E003° 36.213'). Voor je zie je het prachtige stadhuis van Oudenaarde. We starten met  rechtsaf te slaan.
Bij de eerste bocht, ga in de straat die naast de bib ligt.
En nu doen we iets wat niet mag, ga in de straat waar je eigenlijk niet in mag. Het is een noodgeval hé.
Aan de volgende splitsing ga je links.
Nu zie je de Schelde voor je. Rechtdoor rijden gaat niet, dus sla je rechts af.
Let op voor de stilstaande vrachtwagen, want we moeten hier rechtdoor!
Bij de volgende splitsing sla je af, zodat je over de brug gaat.
Daarna kom je weer aan een T-splitsing. Sla rechts af.
Rij rechtdoor tot aan de verkeerslichten. Volg dan het wit busje die hier in 2009 reed. Zie je geen wit busje?  Rij  dan richting Brakel.
Rij nu een heel eind rechtdoor. Na een tijdje rijden zie je een rode 4x4 staan. Ga de straat in waar hij stond in 2019.
Passeer je een bord  van B&B Cereza, dan ben je te ver gereden.
Rij door tot aan de volgende splitsing. Ga de straat in  waar je 50 km/h mag rijden en waar vrachtwagens van meer dan 3,5 ton niet in mogen.
Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht! Want ook hier moet je een serieus stuk rijden. 
Pas wanneer je een verkeersbord ziet dat je er 50 km/h mag rijden, met een spiegel onder, dan weet je dat je linksaf moet slaan. (Als je in 'streetview ' zit, dan lukt het niet om deze straat in te gaan. Ga even uit streetview en plaats je mannetje in de juiste straat.)
Aan de splitsing zie je een kapel staan. Maar daar ga je niet naartoe. Ga naar de andere kant!
Rij niet te ver, want na een paar honderd meter heb je je bestemming bereikt.

De moord werd gepleegd in de B&B. Een zwarte audi van het onderzoeksteam staat er op de oprit. Noteer het huisnummer van de B&B!

Deel 3 - Moordwapen

We weten nu waar en wanneer de moord gepleegd is.  Een nieuw onderzoeksteam heeft het huis onderzocht en heeft het moordwapen gevonden. Volg de route die het onderzoeksteam reed en schrijf de hints op! Zo kom je te weten welk moordwapen er gebruikt werd. 

We starten weer aan het politiekantoor (N50° 48.693' E003° 37.542')
Nu slaan we rechtsaf. 
De eerste aanwijzing kan je vinden bij het café vlakbij het kantoor. De derde laatste letter van het café is de eerste letter van het moordwapen.
Rij nu rechtdoor tot aan de kleine supermarkt. De tweede aanwijzing vind je hier! De  2e letter van het woord dat aan het gebouwtje hangt, is de voorlaatste letter van het moordwapen.
Sla hier linksaf.
Als je even rechtdoor gaat, dan passeer je een keurslager. Wat is zijn voornaam? De tweede  letter van zijn voornaam is de laatste letter van het moordwapen.
Aan de splitsing ga je naar links
Blijf rechtdoor gaan.
Wanneer je buiten  het dorp komt, draai je dan even om. Want daar staat een bord met 'spelende kinderen' op. Wat staat er bovenaan dat bord? De derde letter van het eerste woord, is dezelfde letter als de derde laatste letter van het moordwapen.  De voorlaatste letter van het tweede woord is gelijk aan de tweede letter van het moordwapen.
Rij weer verder.
Aan de splitsing blijf je rechtdoor gaan.
Wanneer je over het brugje gaat over de spoorweg, ga dan naar links.
Aan de volgende splitsing zie je een oranje pijl met de naam van een straat op. De eerste letter van de straat is dezelfde letter als de derde letter van het moordwapen.
Ga rechtdoor.
Doe dat niet te snel, want  20 meter verder staat de volgende aanwijzing op een blauw bord. De derde letter van het derde woord  is dezelfde letter  als de  vijfde letter van het moordwapen. De  vierde letter van het eerste woord is  dezelfde letter als  vierde letter van het moordwapen.
Rij verder.
Bij het volgende kruispunt zie je een gele pijl. De laatste letter van het eerste woord is gelijk aan de  zesde letter van het moordwapen.

Jullie weten  nu hoe het slachtoffer werd vermoord! 

Deel 4 - de dader

Ons onderzoek zit er bijna op. Enkel de dader is nog voortvluchtig, maar een onderzoeksteam zou de woonplaats achterhaald hebben!   Stuur een mail naar het onderzoeksteam. Zij kunnen je verder helpen. 
[email protected]

(Ook hier krijg je een onmiddellijke reactie. Krijg je niets? Check dan je spam of contacteer mij via onderstaande button.)

klaar?!

Heb jij de moord opgelost? Om te kijken of je alles correct hebt opgelost, kun je een  mail sturen naar onderstaand mailadres om je antwoorden te checken.

[email protected]

(bij tijdstip enkel een getal!)

Heb je de 'verlossende' mail gekregen? Laat dan weten hoe je het vond door op onderstaande knop te klikken.